Το Podcast τροφή για το μυαλό σας - Feta Report

Επεισόδια του Feta Report

 • Η Τέχνη του Πολέμου τελεία gr με τον Γεώργιο Θεοτόκη

  Καλός ο Σουν Τζου αλλά έχουμε κάτι "με τζατζίκι"; Συζητάμε με τον Δρ. Γεώργιο Θεοτόκη μιας τα στρατιωτικά εγχειρίδια είναι ένα από τα κύρια επιστημονικά του ενδιαφέροντα. Μια γρήγορη απάντηση είναι πως οι αντίστοιχοι όχι μόνο υπάρχουν άλλα είναι και πολλοί. Η συζήτηση συνεχίζει σε θέματα όπως το τι κάνει ανθρώπους να γράφουν στρατιωτικά εγχειρίδια, που χρησιμεύουν μέσα και έξω από τους στρατούς και τις μάχες, ενώ ταυτόχρονα έχουμε κλασικό Φέτα "field report" για τη ζωή στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλες χώρες, τη σύγχρονη Τουρκία.

  Ακούστε το επεισόδιο
 • 1821: Η Αρχή της Επανάστασης - Αλέξανδρος Υψηλάντης

  Σταχυολογούμε τη ζωή του Αλέξανδρου και την ιστορική περίοδο με την ομάδα του Byzantine Tales (Σπύρος και Χρυσαυγή) γύρω από την τελευταία τους κυκλοφορία.

  Ακούστε το επεισόδιο
 • Περιπέτειες στις αυτοεκδόσεις με την ομάδα του Byzantine Tales

  Συνεχίζουμε συζητώντας τις ιδιαιτερότητες μιας αυτοέκδοσης με την ομάδα του Byzantine Tales. Τι είναι πως και γιατί, σε ποιες περιπτώσεις το προτιμούμε αλλά και - κυρίως - το τι μπορεί να πάει στραβά.

  Ακούστε το επεισόδιο
 • Στήνοντας ένα περιοδικό με τον Γιώργο και τον Βασίλη του Epifany

  Επεισόδιο σχετικό με μάνατζμεντ όπου συζητάμε για το στήσιμο και τη λειτουργία ενός έντυπου με τον Γιώργο Κωνσταντόπουλο, υπεύθυνο ύλης, και τον Βασίλη Χειλά - εκδότη, τον έχουμε γνωρίσει σε προηγούμενα επεισόδια.

  Ακούστε το επεισόδιο
 • Feta Made Flesh

  Welcome to Tuaoni: A backwater colony, at the arse end of the universe, where the unruly prosper and the destitute perish. A world full of hustlers, criminals, mercenaries and assassins. Το Metal Made Flesh είναι ένα από τα πιο δυνατά δυνατά βιβλία/σύμπαντα/"κόσμοι" που κυκλοφορούν εκτός mainstream. Ακούστε τους δημιουργούς του Jeremy Biggs και Sim (Simeon) Aston να το παρουσιάζουν μαζί με την καγκουρό προφορά του Δημήτρη. Επίσης, μιλούν και για άλλες δουλείες τους, την σκηνή στο Ηνωμένο Βασίλειο, το τι τους αρέσει, την λειτουργία των δίκτυων διανομής και πολλά άλλα σχετικά.

  Ακούστε το επεισόδιο
 • Λογοκρισία στις μεγάλες πλατφόρμες στο διαδίκτυο και σκέψεις για το μέλλον

  Σύγχρονη διανομή περιεχομένου στις "μεγάλες" πλατφόρμες, λογοκρισία/shadowban και σκέψεις για το μέλλον. Όσοι το ακούσετε/δείτε θα εκτιμούσαμε τη γνώμη σας αλλά και το τι νομίζετε θα συμβεί στο μέλλον.

  Ακούστε το επεισόδιο
 • "Χρώματα" - Τύποι προσωπικοτήτων στο χώρο εργασίας

  Συζητάμε για τους τύπους προσωπικοτήτων που συναντάμε στη ζωή και στο γραφείο με βάση το βιβλίο "Ανάμεσα σε ηλίθιους" (ελληνική έκδοση: https://www.dioptra.gr/vivlio/psychology/anamesa-se-ilithious/) για το μοντέλο DISC. Πως τους αναγνωρίζουμε, που βρίσκονται οι περισσότεροι, πως μπορούμε να τους εκνευρίσουμε πολύ γρήγορα και αρκετά άλλα γύρω από αυτό.

  Ακούστε το επεισόδιο
 • Podcast Byzantio Explained και συζήτηση για την αντίστοιχη ιστορική περίοδο

  Μαζί μας χωρίς πολλά-πολλά ο Γιάννης και ο Παναγιώτης από το Podcast Byzantio Explained έρχονται για να συζητήσουμε θέματα όπως: "Πόσες προσευχές κάνει ο μέσος Βυζαντινολόγος την ημέρα;", "Πού δουλεύει ένας PHd που ξέρει να φτιάχνει καφέ;". Επίσης, λύνουν ιστορικές απορίες και μη σχετικές με την εποχή του Βυζαντίου, ιστορικά θέματα, Byzantine Pop και Game of Thrones σε μια συζήτηση που θα περιμένουμε "πώς και πώς" τη συνέχεια της. Εντζόη.

  Ακούστε το επεισόδιο
 • Phase Productions με τον Βασίλη Χειλά - μέρος 2ο: Ξεφυλλίζοντας το Epifany

  Κολλητά από τη συζήτηση για τα τεχνικά θέματα, πιάνουμε με τον Βασίλη μια-μια τις σειρές και στήλες του Epifany και συζητάμε για το σχέδιο, το σενάριο, το πως δένουν με άλλα κόμικ σύμπαντα καθώς και τι μας αρέσει πολύ και τι μας αρέσει απλά μιας και δεν έχουμε κάτι που δε μας άρεσε.

  Ακούστε το επεισόδιο
 • Phase Productions με τον Βασίλη Χειλά - μέρος 1ο: Επιχειρείν στον χώρο του κόμικ

  Στο 1ο μέρος της συζήτησης μιλάμε για το στήσιμο μιας εκδοτικής επιχείρησης, για τους "Λήσταρχους", τον "Αιώνιο", την ανθολογία Epifany. Αναφέρουμε τη λειτουργία των δικτύων διανομής με μία απαραίτητη στάση για να υμνήσουμε το Γκρίκ Περίπτερο). Συζητάμε για αρκετά άλλα πράγματα από τη σχέση νομοθεσίας και επιχειρηματικότητας, τη διαφορά της συλλογής από επιμέρους τεύχη με τις συλλογές που βγαίνουν και τις αναλογίες με άλλες βιομηχανίες αλλά και το πως επηρεαζόμαστε θέλοντας και μη από τις εξελίξεις στης ΗΠΑ αλλά και τι κάνει την 9η τέχνη διαφορετική από τις υπόλοιπες.

  Ακούστε το επεισόδιο