Το Podcast τροφή για το μυαλό σας - Feta Report

Επεισόδια του Feta Report

 • Συζήτηση για τον πόλεμο στην Ουκρανία με τον Σωτήριο Δρόκαλο

  Έκτακτο επεισόδιο λόγω των γεγονότων. Συζήτηση με τον Διεθνολόγο και στρατηγικό αναλυτή Σωτήριο Δρόκαλο για τον πόλεμο στην Ουκρανία και σχετικά θέματα με βάση την πρόσφατη τοποθέτηση του σχετικά.

  Ακούστε το επεισόδιο
 • Ζωή στο Σηάτλ, εργασία στη Microsoft, Digital Democracy, NFTs και αρκετά άλλα

  Η γνωριμία με τον Βασίλη ξεκίνησε από μια συζήτηση στο Twitter μετά από την οποία αποφασίσαμε να κάνουμε ένα "κλασικό" φιλντ ριπορτ καθότι ζει στο Seatle ενώ επίσης εργάζεται στη Microsoft, ένας συνδυασμός που καλύπτει αρκετά κενά στις μέχρι στιγμής σχετικές συζητήσεις μας. Ενώ ηχογραφούσαμε δεν περιοριστήκαμε στα παραπάνω οπότε θίξαμε αρκετά θέματα που μας απασχολούν όπως το πως οι εταιρίες διαχειρίζονται τη γνώση τους, πως μαθαίνουν αλλά και μαθαίνουμε ατομικά, για ψηφιακή δημοκρατία, NFTs και WEB3.0, βιβλία και μέθοδοι διαβάσματος... ε, βάλαμε και λίγη πολιτική. Μια "φέτα" ταυτόχρονα "παλιά" αλλά και "πως θα είναι από εδώ και μπρος" την οποία πιστεύουμε θα απολαύσετε. Επίσης, βάλαμε και διαφημίσεις.

  Ακούστε το επεισόδιο
 • Αυτοματοποίηση Επαγγελμάτων, Uber for X και e-food μπερδέματα - μέρος 3ο

  Τελειώνουμε τη "τριλογία" με συζήτηση για την αυτοματοποίηση επαγγελμάτων και τις αλλαγές που θα φέρει στην αγορά εργασίας.

  Ακούστε το επεισόδιο
 • Ανάλυση του κόσμου του Game of Thrones με τον Διεθνολόγο/Συγγραφέα Σωτήριο Δρόκαλο

  Καθώς οι γιορτές είναι εδώ και ξέρουμε πως θα συζητήσεις με συγγενείς και φίλους για τις σειρές που είδες στις διάφορες πλατφόρμες αλλά και για αυτές που όλοι θα δείτε θέλοντας και μην ή δε θα δείτε γιατί ακυρώθηκαν όπως το prequel του Game of Thrones, "House of the Dragon". Ελάτε μαζί μας με τον διεθνολόγο και συγγραφέα Σωτήριο Δρόκαλο να συζητήσουμε για τη γεωπολιτική και οικονομική διάρθρωση του κόσμου του Game of Thrones, την απάντηση που έγραψε στον αγαπημένο φιλόσοφο-κωμικό του Podcast.

  Ακούστε το επεισόδιο
 • Uber for X και e-food μπερδέματα - μέρος 2ο

  Συνεχίζουμε τη συζήτηση για εταιρίες τύπου e-food και "Uber για το Χ" μια διαφορετική οπτική από το προηγούμενο επεισόδιο: σπάμε τις εταιρίες εστίασης σε κομμάτια και βλέπουμε πως επιδρούν σε αυτές οι διάφορες εφαρμογές. Συζητάμε το πως αλλάζουν τη ζωή μας, τη δομή των πόλεων, σχετικά κοινωνικά και οικονομικά θέματα. Τέλος δίνονται διαφορετικές απαντήσεις στα ίδια με το προηγούμενο επεισόδιο ερωτήματα: λύνεται κάποιο πρόβλημα, λειτουργεί το σύστημα βέλτιστα και αν αυτές οι εταιρίες ήρθαν για να μείνουν.

  Ακούστε το επεισόδιο
 • Uber for X και e-food μπερδέματα - μέρος 1ο

  Συζητούμε με αφορμή τα σχετικά πρόσφατα γεγονότα με την e-food για τη λογική και λειτουργία αντίστοιχων εταιριών μαζί με εταιρίες τύπου Uber ή Uber για το X. Ο "γύρισα από το Ντουμπάι" Δημήτρης μας μιλάει για την εμπειρία του ως εργαζόμενος σε σχετική εταιρία του χώρου και απαντά στα τρία σημαντικά για αυτόν ερωτήματα: λύνεται κάποιο πρόβλημα, λειτουργεί το σύστημα βέλτιστα και αν αυτές οι εταιρίες ήρθαν για να μείνουν.

  Ακούστε το επεισόδιο
 • Η Τέχνη του Πολέμου τελεία gr με τον Γεώργιο Θεοτόκη

  Καλός ο Σουν Τζου αλλά έχουμε κάτι "με τζατζίκι"; Συζητάμε με τον Δρ. Γεώργιο Θεοτόκη μιας τα στρατιωτικά εγχειρίδια είναι ένα από τα κύρια επιστημονικά του ενδιαφέροντα. Μια γρήγορη απάντηση είναι πως οι αντίστοιχοι όχι μόνο υπάρχουν άλλα είναι και πολλοί. Η συζήτηση συνεχίζει σε θέματα όπως το τι κάνει ανθρώπους να γράφουν στρατιωτικά εγχειρίδια, που χρησιμεύουν μέσα και έξω από τους στρατούς και τις μάχες, ενώ ταυτόχρονα έχουμε κλασικό Φέτα "field report" για τη ζωή στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλες χώρες, τη σύγχρονη Τουρκία.

  Ακούστε το επεισόδιο
 • 1821: Η Αρχή της Επανάστασης - Αλέξανδρος Υψηλάντης

  Σταχυολογούμε τη ζωή του Αλέξανδρου και την ιστορική περίοδο με την ομάδα του Byzantine Tales (Σπύρος και Χρυσαυγή) γύρω από την τελευταία τους κυκλοφορία.

  Ακούστε το επεισόδιο
 • Περιπέτειες στις αυτοεκδόσεις με την ομάδα του Byzantine Tales

  Συνεχίζουμε συζητώντας τις ιδιαιτερότητες μιας αυτοέκδοσης με την ομάδα του Byzantine Tales. Τι είναι πως και γιατί, σε ποιες περιπτώσεις το προτιμούμε αλλά και - κυρίως - το τι μπορεί να πάει στραβά.

  Ακούστε το επεισόδιο
 • Στήνοντας ένα περιοδικό με τον Γιώργο και τον Βασίλη του Epifany

  Επεισόδιο σχετικό με μάνατζμεντ όπου συζητάμε για το στήσιμο και τη λειτουργία ενός έντυπου με τον Γιώργο Κωνσταντόπουλο, υπεύθυνο ύλης, και τον Βασίλη Χειλά - εκδότη, τον έχουμε γνωρίσει σε προηγούμενα επεισόδια.

  Ακούστε το επεισόδιο