Το Podcast τροφή για το μυαλό σας - Feta Report

Επεισόδια του Feta Report

 • Συζήτηση με τον μεγαλοεκδότη Γιάννη Ρουμπούλια

  Σε συνέχεια από την τελευταία συζήτηση μας πριν την πανδημία, ο Γιάννης Ρουμπούλιας μας τιμά με την δεύτερη επίσκεψη του στην οποία συζητάμε αρχικά για τις πιο επιχειρηματικές δραστηριότητες του και συγκεκριμένα για το πως ξεκίνησε και λειτουργεί το περίφημο Nerdula Creative Lab ("Μυθομάχος", "Athens Dark", "Equidistance", "Δημοσία Δαπάνη") μαζί με τα μελλοντικά του σχέδια για αυτό. Στη συνέχεια πιάνουμε και τα υπόλοιπα πράγματα που έκανε από την προηγούμενη φορά όπως το Thundercult, το Savage Crucible και άλλα.

  Ακούστε το επεισόδιο
 • Ερωτήσεις σε συνεντεύξεις ως συνεντευξιαζόμενος με την ομάδα του Social Nerds (Θάνος και άλλος Θάνος)

  Μαζί με την ομάδα του Social Nerds (Θάνος^2) συζητάμε για το ποιες ερωτήσεις να κάνουμε προς την εταιρία που πρόκειται να μας προσλάβει σε μια συνέντευξη.

  Ακούστε το επεισόδιο
 • Erasmus και ESN

  Συζητάμε για τους δύο σημαντικούς - συγγενικούς οργανισμούς, πως λειτουργούν για κάποιον που θέλει να συμμετέχει σε κάποιο από τα προγράμματα. Αναφέρουμε εμπειρίες, προσωπικές και μη, το πως επηρεάζει η συμμετοχή το βιογραφικό αλλά και που μπορούν να συμμετέχουν και που άτομα σε μεγαλύτερες ηλικίες/μεταπτυχιακό επίπεδο και άλλα σχετικά.

  Ακούστε το επεισόδιο
 • Γιατί οι συνεντεύξεις "πάσχουν" ή "why interviews suck"

  Επιστρέφουμε με ένα σχετικά εικονοκλαστικό επεισόδιο μαζί με την ομάδα του επιτυχημένου και αγαπημένου vlog Social Nerds - "Παρουσιάσεις και σχολιασμός πάνω σε διάφορες τεχνολογίες γύρω από τον προγραμματισμό".

  Ακούστε το επεισόδιο
 • Συζήτηση - συνέντευξη με τον Κώστα Φραγκιαδάκη

  Για όσους από εσάς δεν ξέρετε τον Κώστα Φραγκιαδάκη, σίγουρα έχετε έρθει σε επαφή αρκετές φορές με τη δουλεία του χωρίς να το έχετε καταλάβει. "Κομίστας"-εικονογράφος από αρχαιοτάτων χρόνων, όταν δε σώζει τη ζωή σας σε κάποια ΜΕΘ! Ξεκινάμε μια μεγάλη συζήτηση ιχνηλατώντας την καριέρα του από την αρχή μέχρι σήμερα κάνοντας πολλούς σταθμούς για συζητήσεις και σκέψεις στην πορεία. Θίγουμε αρκετά θέματα γύρω από το μέσο των κόμικς, όπως το αν υπάρχει σκηνή και πως λειτουργεί, πως τα πράγματα άλλαξαν πριν, μετά και κατά τη διάρκεια της κρίσης, πως ζει κανείς εργαζόμενος μέσα στο χώρο, πως αυτό επηρεάζεται και επηρεάζει την οικογενειακή ζωή και πολλά άλλα που καλύτερα να τα ακούσετε από τον ίδιο.

  Ακούστε το επεισόδιο
 • Τοξικά περιβάλλοντα εργασίας μέρος δεύτερο - πως μας άλλαξε / τι έγινε "μετά"

  Στο τέλος της ηχογράφησης του πρώτου μέρους είχαμε την ιδέα να συνεχίσουμε τη συζήτηση με το πως αυτή η εμπειρία επηρέασε τα επόμενα μας βήματα κυρίως στις επιλογές μας σχετικές με εργασία. Μετά από ένα περίπου χρόνο ο Χρήστος και ο Δημήτρης συζητάνε για το τι επιλογές κάνανε μετά, διαβάζουν σχόλια ακροατών και αναφέρουν μερικές ιδέες για το πως κατά τη γνώμη τους τα πράγματα θα αλλάξουν τουλάχιστο στην Ελλάδα, αλλά και που και πως αν δεν προσέξουμε τα πράγματα μπορεί να γίνουν χειρότερα.

  Ακούστε το επεισόδιο
 • Συζήτηση για τον πόλεμο στην Ουκρανία με τον Σωτήριο Δρόκαλο

  Έκτακτο επεισόδιο λόγω των γεγονότων. Συζήτηση με τον Διεθνολόγο και στρατηγικό αναλυτή Σωτήριο Δρόκαλο για τον πόλεμο στην Ουκρανία και σχετικά θέματα με βάση την πρόσφατη τοποθέτηση του σχετικά.

  Ακούστε το επεισόδιο
 • Ζωή στο Σηάτλ, εργασία στη Microsoft, Digital Democracy, NFTs και αρκετά άλλα

  Η γνωριμία με τον Βασίλη ξεκίνησε από μια συζήτηση στο Twitter μετά από την οποία αποφασίσαμε να κάνουμε ένα "κλασικό" φιλντ ριπορτ καθότι ζει στο Seatle ενώ επίσης εργάζεται στη Microsoft, ένας συνδυασμός που καλύπτει αρκετά κενά στις μέχρι στιγμής σχετικές συζητήσεις μας. Ενώ ηχογραφούσαμε δεν περιοριστήκαμε στα παραπάνω οπότε θίξαμε αρκετά θέματα που μας απασχολούν όπως το πως οι εταιρίες διαχειρίζονται τη γνώση τους, πως μαθαίνουν αλλά και μαθαίνουμε ατομικά, για ψηφιακή δημοκρατία, NFTs και WEB3.0, βιβλία και μέθοδοι διαβάσματος... ε, βάλαμε και λίγη πολιτική. Μια "φέτα" ταυτόχρονα "παλιά" αλλά και "πως θα είναι από εδώ και μπρος" την οποία πιστεύουμε θα απολαύσετε. Επίσης, βάλαμε και διαφημίσεις.

  Ακούστε το επεισόδιο
 • Αυτοματοποίηση Επαγγελμάτων, Uber for X και e-food μπερδέματα - μέρος 3ο

  Τελειώνουμε τη "τριλογία" με συζήτηση για την αυτοματοποίηση επαγγελμάτων και τις αλλαγές που θα φέρει στην αγορά εργασίας.

  Ακούστε το επεισόδιο
 • Ανάλυση του κόσμου του Game of Thrones με τον Διεθνολόγο/Συγγραφέα Σωτήριο Δρόκαλο

  Καθώς οι γιορτές είναι εδώ και ξέρουμε πως θα συζητήσεις με συγγενείς και φίλους για τις σειρές που είδες στις διάφορες πλατφόρμες αλλά και για αυτές που όλοι θα δείτε θέλοντας και μην ή δε θα δείτε γιατί ακυρώθηκαν όπως το prequel του Game of Thrones, "House of the Dragon". Ελάτε μαζί μας με τον διεθνολόγο και συγγραφέα Σωτήριο Δρόκαλο να συζητήσουμε για τη γεωπολιτική και οικονομική διάρθρωση του κόσμου του Game of Thrones, την απάντηση που έγραψε στον αγαπημένο φιλόσοφο-κωμικό του Podcast.

  Ακούστε το επεισόδιο