Το Podcast τροφή για το μυαλό σας - Feta Report

Επεισόδια του Feta Report

 • Εκπαίδευση και εργασιακή εμπειρία με τον Γιώργο

  Ενώ νομίζαμε πως το θέμα είχε ποντκαστικά για μας λήξει, λάβαμε ένα email από τον αγαπητό ακροατή μας Γιώργο ο οποίος μιλούσε για την δική του εμπειρία και πως τα σχετικά με το θέμα Podcasts μας σχετίζονται με αυτή. Το ένα έφερε το άλλο και είπαμε να ηχογραφήσουμε τη συζήτηση μας η οποία δίνει άλλη μια διάσταση στο θέμα της εκπαίδευσης με στόχο την καριέρα, συζητώντας για πράγματα που βλέπουμε/μαθαίνουμε στην πορεία όπως "θέλω να κάνω αυτό που σπούδασα;", "πότε να κάνω μεταπτυχιακό" και άλλα σχετικά. Τέλος, κάνουμε μια νύξη στις προσωπικότητες στο γραφείο για την οποία θα επανέλθουμε.

  Ακούστε το επεισόδιο
 • Θανάσης Καραμπάλιος: 1800, σκηνή κόμικ, αναγνωσιμότητα, 2021

  Μία από τις καλύτερες δουλείες που κυκλοφορούν σήμερα είναι η σειρά 1800. Απολαύστε την συζήτηση με τον δημιουργό της και ακροατή μας Θανάση Καραμπάλιο. Σε δεύτερο χρόνο για την αναγνωσιμότητα σε μικρότερες ηλικίες μιας και ο Θανάσης έχει έντονη επαφή. Επίσης συζητάμε και τις "ενδιάμεσες" - και ιδιαίτερα αναμενόμενες - δουλείες που ετοιμάζει για το 2021. Μικροπροβλήματα στον ήχο, εκπληκτική ροή.

  Ακούστε το επεισόδιο
 • Συζήτηση με την Τίνα για τα MOOCs και την τηλεκπαίδευση

  Κλείνουμε τον κύκλο των συζητήσεων για την εκπαίδευση με κάτι γενικά και ειδικά επίκαιρο.

  Ακούστε το επεισόδιο
 • Συζήτηση με το Χρήστο για σπουδές και καριέρα

  Με αφορμή το προηγούμενο επεισόδιο με τον Οδυσσέα ο - πιστός ακροατής - Χρήστος επικοινώνησε με τον Δημήτρη για να συζητήσει κάποιες ενστάσεις και απόψεις του. Η συζήτηση διακόπηκε από τον Δημήτρη για να γίνει Podcast-ικά. Ακούστε την.

  Ακούστε το επεισόδιο
 • Συζήτηση με τον Οδυσσέα Λαμτζίδη: Πανεπιστήμιο, δράσεις, startups, dream jobs και πολλά άλλα σχετικά

  Συζήτηση με τον Οδυσσέα Λαμτζίδη: Πανεπιστήμιο, δράσεις, startups, dream jobs άλλα

  Ακούστε το επεισόδιο
 • Σχόλια Ακροατών: Σεπτέμβριος 2020

  Πριν ξεκινήσουμε τα χειμωνιάτικα επεισόδια, μαζέψαμε σχόλια ακροατών και διάφορα άλλα μικρά καθημερινά. Πάμε.

  Ακούστε το επεισόδιο
 • Παρουσίαση/Συνέντευξη: Σκληροί Καριόληδες της Ιστορίας

  Σε αυτό το επεισόδιο έχουμε καλεσμένους για παρουσίαση του καναλιού τους τους Σκληρούς Καριόληδες της Ιστορίας. Πρόκειται για ένα από τα αγαπημένα μας κανάλια στο YouTube για πολλούς λόγους.

  Ακούστε το επεισόδιο
 • Τομέας Κόμικ 2ο και συζήτηση για copyright

  Συνέχεια στα κόμιξ με τον 2ο "Τομέα Κόμικ" με αρκετές κριτικές. Για εσάς που δεν σας ενδιαφέρει ιδιαίτερα το μέσο έχουμε μια συζήτηση για θέματα copyright και πως επηρεάζουν τις παραγωγές.

  Ακούστε το επεισόδιο
 • Συζήτηση με τον Νίκο από την speakt.com

  Σε αυτό το επεισόδιο συζητάμε με τον Νίκο για την μεταφραστική εταιρεία του Speakt. Ποιό πρόβλημα λύνει, ποιοί την χρησιμοποιούν, πως λειτουργεί, αλλά και σχετικά θέματα όπως πως την έστησε, την εξέλιξη της ιδέας, το startup οικοσύστημα στην Ελλάδα και στην Πορτογαλία όπου τον συναντήσαμε αρχικά. Ενδιαφέρουσες οι απόψεις για το αν τα επιτεύγματα της Λισαβόνας μπορούν να γίνουν στην Ελλάδα και που.

  Ακούστε το επεισόδιο
 • Συζήτηση για ντεντ εντ τζομπς χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της Πάπιοbet

  Με αφορμή ένα υποθετικό σενάριο μιας εταιρίας σε έναν άλλο γαλαξία πολύ μακρυά από τον δικό μας συζητάμε για τις λεγόμενες ντεντ εντ τζομπς (dead end jobs), πως λειτουργούν, πως τις αντιλαμβανόμαστε και πως να τις αποφεύγουμε ή να δουλεύουμε υποψιασμένοι.

  Ακούστε το επεισόδιο