Το Podcast τροφή για το μυαλό σας - Feta Report

Επεισόδια του Feta Report

 • OpenAI και καλλιτεχνικός χώρος με τον Μπάμπη Κούρτη

  Μιλάμε μαζί με τον Μπάμπη Κούρτη γνωστό από τα "Primitive War", τον "Ηρακλή", τη δουλεία του στην Zenescope, αλλά και από παλαιότερο επεισόδιο μας σχετικό με κόμικ. Συζητάμε για τα διάφορα Generative Models και το πως επηρεάζουν τη δουλεία του και τον επαγγελματικό χώρο του.

  Ακούστε το επεισόδιο
 • Σύντομη συζήτηση με τον Διεθνολόγο Σωτήριο Δρόκαλο για τα πρόσφατα γεγονότα στην Μέση Ανατολή

  Για λόγους ταχύτητας το επεισόδιο βγήκε κάπως "γρήγορα" οπότε η συζήτηση δεν ήταν προετοιμασμένη.

  Ακούστε το επεισόδιο
 • Ντουμπάι με θεία Σοφία / Digital Era

  Ξαναγυρίζουμε στο Ντουμπάι όπου μετακόμισε ο άνθρωπός που δεν περιμέναμε ποτέ πως θα έφευγε από το Λονδίνο, η θεία Σοφία / Digital Era. Ξεκινάμε με το τι, πως, γιατί και αν θα πρέπει να τρομοκρατηθούμε και να μαζέψουμε όλοι τις βαλίτσες μας, συνεχίζουμε με ερωτήσεις για την ζωή εκεί υπό το πρίσμα των εμπειριών της ζωής στο Λονδίνο.

  Ακούστε το επεισόδιο
 • Θωμάς Μαστακούρης: Eφ΄ όλης της ύλης

  Μαζί μας σε αυτό το επεισόδιο ο Θωμάς Μαστακούρης με τον οποίο συζητάμε "τα πάντα": την προσφορά του, τον Κιμμέριο, το "Πρόβλημα των 3 σωμάτων", το πως ερχόμαστε σε επαφή με ταινίες/βιβλία/μουσική ανάλογα με τη διαθέσιμη τεχνολογία, και πολλά άλλα.

  Ακούστε το επεισόδιο
 • Λογοτεχνία του Φανταστικού (3ο)

  Σε αυτό το επεισόδιο για την λογοτεχνία του φανταστικού, μπαίνουμε εμείς στον κόσμο του αγαπημένου μας ήρωα του Robert E. Howard και λέμε "τις εμπειρίες μας": τι μας άρεσε και τι όχι (υπάρχει;).

  Ακούστε το επεισόδιο
 • Λογοτεχνία του Φανταστικού (2ο) - Robert E. Howard

  Robert E. Howard, Conan, επεισόδιο 1/2: Συνεχίζουμε την περιπλάνηση στη λογοτεχνία του φανταστικού μιλώντας για την ιστορική εξέλιξη του κόσμου του ήρωα από τις ιστορίες της δεκαετίας του 30 μέχρι σήμερα (2023).

  Ακούστε το επεισόδιο
 • Νικόλαος Θεσσαλός: Παρουσίαση / Συζήτηση

  Σε μια περίοδο όπου εξ αιτίας των μέσων δικτύωσης εκτιθέμεθα σε πολλά καλλιτεχνικά έργα τα οποία σχεδόν αμέσως "ξεχνάμε" γιατί ακολουθούν τα επόμενα, τα έργα του Νικόλαου Θεσσαλού κάπως παραμένουν στο μυαλό ενώ καλούν όποιον τα είδε να ξαναγυρίσει για να τα εξερευνήσει ή για να εστιάσει σε κάποιες λεπτομέρειες. Αυτό μαζί με την ιστορική - κυρίως - ήταν η αφορμή να τον "ψάξουμε" με αποτέλεσμα την πρώτη του διαδικτυακή συνέντευξη: απολαύστε, και μετά "αγοράστε". Επίσης όπως πάντα η συζήτηση καλύπτει και αρκετά ιστορικά θέματα, τρίβια, αλλά και τεχνική ανάλυση.

  Ακούστε το επεισόδιο
 • Αγγελίες - Απολύσεις 2/2

  Απαντούμε στο ποιόν υποψήφιο επιλέξαμε από το προηγούμενο επεισόδιο και στη συνέχεια συζητάμε για το κύμα απολύσεων που συμβαίνει αυτές τις μέρες στον IT χώρο. Μιλάμε για το πως μας επηρεάζει τώρα και το τι θα αλλάξει στο μέλλον με βάση αυτό.

  Ακούστε το επεισόδιο
 • Αγγελίες - Απολύσεις 1/2

  Έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν για την εύρεση εργασίας από την οπτική γωνία αυτού που αναζητεί εργασία. Σε αυτό το σύντομο επεισόδιο συζητάμε για την οπτική γωνία αυτού που παίρνει την συνέντευξη για μικρή εταιρία και για FAANG. Επεισόδιο με τρεις από την ομάδα μας μετά από πολύ καιρό. Τι κοιτάξαμε, τι ψάξαμε, παρελκόμενα, σύγκριση υποψηφίων (ανώνυμα) και ένα cliff hanger στο τέλος για το 2ο μέρος.

  Ακούστε το επεισόδιο
 • Λογοτεχνία του Φανταστικού

  Μαζί με τον πολύ σκληρό YOL-ή Γιάννη μιλάμε για τις βασικές κατηγορίες της λογοτεχνίας του φανταστικού όπως διαμορφώθηκαν από το ξεκίνημα του είδους μέχρι σήμερα.

  Ακούστε το επεισόδιο